הוא נושא את ההיסטוריה בין כפיסיו ומספר את סיפור המקום והזמן שממנו הגיע, זהו גלגול הנשמות של ה”פרקט מפירוקים”.
מדובר למעשה באליטה של הפרקטים.
רצפת העץ האהובה, מביאה איתה בגרסת ה”פרקט מפירוקים” גם סיפור מעורר עניין – עצים שמגיעים בעיקר מאירופה וארצות-הברית ופורקו מכנסיות ואחוזות עתיקות, ספינות, אסמים, גגות ואף מחביות יין. כל אלה עמדו במבחן הזמן ושבים לחיים כריצוף בר קיימא.
ניתן לזהות מיד את העץ הממוחזר שכן ממש כמו בית עתיק אפשר לראות עליו את נפלאות הזמן.
תהליך עיבוד העץ הממוחזר
הפרקט עשוי עצים בני עשרות ואף מאות שנים שגדלו ביערות קדומים, אז היה עוד מגוון ביולוגי עשיר, סביבה בוסרית נקייה שאפשרה לחומר הגלם תכונות עוצמתיות, טקסטורות וגוונים עמוקים יותר, שלא ניתן למצוא בעץ המודרני של ימינו. מדובר בעץ ששב מהמאות הקודמות אל זממנו אנו.
קורות העץ שנבחרות לעיבוד מחודש עוברות בדיקה קפדנית של מומחים בתחום העץ והם אלו המעידים על איכות המוצר, החוזק והעמידות שלו לשנים קדימה. היחידות המובחרות ביותר נלקחות בפירוק מדויק וזהיר, כדי לשמר את הצביון הייחודי להן. לאחר הפירוק עוברים העצים אל בתי מלאכה באירופה המתמחים בשימור ושיחזור. שם על ידי אמנים מומחים בעבודת יד, עוברים העצים עיבוד דקדקני על מנת להתאים אותם לייעודם החדש, תוך הקפדה מלאה לשמור עליהם טבעיים ככל הניתן.
מיחזור וקיימות
מעבר לסיפור ההיסטורי המדהים והנראות יוצאת הדופן , מדובר גם במוצר ידידותי לסביבה היות והוא מבוסס על שימוש חוזר של לוחוץ עץ קיימים. לא נדרשת כריתת עצים חדשים, אלא שימוש בעץ בן עשרות ומאות שנים שכבר נעשה בו שימוש פונקציונלי בעבר. הבחירה העיצובית בפרקט מפירוקים הינה נועזת ויוצרת מראה מלא אופי.
מעין גילוי מחדש של היופי של העבר ויצירת ההזדמנות למוצר הייחודי הזה להיות מוערך ונוכח בעיצוב הפנים של דורות העתיד.
פרקט פירוקים אירופאי
העצים הגולמיים לוקטו מבתים אירופיים ישנים, אסמים ומבני תעשייה המתוכננים להריסה .
העצים מהם הופק הפרקט גדלו ביערות עתיקים ונכרתו כשהגיעו לבגרות, לרוב בני מאות שנים. עידן זה הטביע בעץ תכונות שלא ניתן לראות בעצים החדשים של ימינו: גרגירים צפופים יותר, גודל ללא תחרות וצבעים עמוקים יותר. המאה ה-17 הייתה אחת החשובות ביותר ביצירת העולם המודרני.
פרקט פירוקים אמריקאי
מקורו של העץ הייחודי של סדרת ה-Reclaimed האמריקאית ביערות אלונים שנמשכו כל הדרך מווירג’יניה ועד מערב טקסס. העץ נכרת לקראת תחילת המאות ה-18 וה-19 ולאחר מכן שימש לבניית אסמים וטחנות מוקדמות ברחבי ארצות הברית. ללא חשמל ומכונות, הכריתה המוקדמת נשענה במידה רבה על כוח האדם. גרזן רחב היה הכלי העיקרי ששימש לכריתה ולריבוע עצים גדולים, וקרשים ולוחות היו בדרך כלל מנוסרים בבור. בולי העץ הוגבלו לאורך של חמישה מטרים מכיוון שההובלה הייתה ממש בכוח סוס. בולי עץ הובלו על עגלות על פני כבישים סמוכים אם היו קיימים, אך לרוב הם הוצפו. מבחינה היסטורית, מספר רב של טחנות מוקדמות היו מונעות בקיטור ולכן נמצאו במים העליונים של אותם נחלים או על נהרות שבהם צפו בולי העץ. רק כשהטכנולוגיה התפתחה והמכונות עברו מכוח קיטור לחשמל, נדדו הטחנות לעבר היערות. במהלך המאות ה-18 וה-19, העץ המשיך להיות החומר המועדף לבנייה. קהילות מוקדמות רבות ראו בבניית אסם דרך לעורר תחושה של רוח קהילתית, מסורת וקרבה לארץ, והמבנים עצמם החלו לגלם את המסורות והמורשת שלהם.
סדרות פראיות ואקזוטיות של לוחות עץ ממוחזרים
אוסף של רצפות מיוחדות במינן שנעשו באמצעות עצים משוחזרים שמקורם בכל רחבי העולם. בעבודה עם עץ שחולץ מסירות נטושות, חביות, מוטות ניווט, דלתות וגשרים, נוצרו רצפות שמדגישות את החומרים מהם הם מופקים, על הפגמים, המסמרים המעוקלים שהוטבעו בהם וגוונים שהעמיקו אחיזתם בעץ המקורי.
שיתוף פעולה עם מזקקות מובילות בעולם מאפשר ליישם מחדש את העץ המיוחד של פנים חביות היישון ליצירת רצפה היקרה לליבם של חובבי וויסקי ועץ כאחד.
אלון משוחזר מרתק נוסף מקורו במוטות המזדקרים מעל פני המים השקטים של הלגונה הוונציאנית. במשך מאות שנים משקעי המינרלים שזלפו על העץ גורמים לו לפתח צבעים מסקרנים ותהליך “הטבעת המים” הטבעי מעניק לעץ צפיפות ויציבות מדהימים. בתאום עם הרשויות הוונציאניות, ניתן לתת חיים שניים למשאב הייחודי והנדיר הזה.