שמי לילך לב, אני אדריכלית בהשכלתי, “מגשימת חלומות” אני אוהבת לחשוב.
אחרי תשע שנות לימוד והתמחות, הקמתי עם אדר’ אילן גרגיר משרד אדריכלות ועיצוב פנים מוביל בשם ‘לב-גרגיר אדריכלים’, ובמשך למעלה מ-20 שנה זה היה עיסוקי היחיד, הטוטאלי.
בשנים האחרונות, בחרתי לעזוב את המשרד ולהקדיש את רב זמני לליווי א.נשים בתהליכי התפתחות אישית, ללימוד ולהכשרת “הדור הבא” של מעצבי-הפנים.
יצרתי תכניות לימוד עתירות ידע ומגוונות שמטרתן לגשר על הפער הגדול שבין היציאה ממסגרות לימוד העיצוב ובין ההתנהלות ב”עולם האמיתי” – זירת העיצוב.
שמי לילך לב, אני אדריכלית בהשכלתי, “מגשימת חלומות” אני אוהבת לחשוב.
אחרי תשע שנות לימוד והתמחות, הקמתי עם אדר’ אילן גרגיר משרד אדריכלות ועיצוב פנים מוביל בשם ‘לב-גרגיר אדריכלים’, ובמשך למעלה מ-20 שנה זה היה עיסוקי היחיד, הטוטאלי.
בשנים האחרונות, בחרתי לעזוב את המשרד ולהקדיש את רב זמני לליווי א.נשים בתהליכי התפתחות אישית וללימוד והכשרת “הדור הבא” של מעצבי-הפנים.
יצרתי תכניות לימוד עתירות ידע ומגוונות שמטרתן לגשר על הפער הגדול שבין היציאה ממסגרות לימוד העיצוב ובין ההתנהלות ב”עולם האמיתי” – זירת העיצוב.
בעבודתי היומיומית, אני פוגשת לא מעט אדריכליות, מעצבות-פנים ומלבישות בתים. שם זיהיתי את הצורך בתמיכה וליווי מקצועיי, ת’כלס, בעולם האמיתי שמחוץ ללימודים ולמשרדי האדריכלות והעיצוב. ליווי ותמיכה ש”מכסים” את כל התחומים בהם נחווים קשיים – הן בתחום המקצועי והן במנטלי.
בתחום המקצועי– פיתחתי סידרה של קורסים מקוונים המעמיקים בנושאים רלוונטיים לעבודת המעצב (תכנון ועיצוב מטבחים, חללים רטובים, תאורה, משרדים, חדרי ילדים ונוער,דירות קבלן ועוד). נושאים שלמדת בעבר אך על מנת לעלות ל’רמה הבאה’, יש להמשיך להעמיק ולהתעדכן בהם. אני כותבת ומעבירה את תכניות הלימוד שלי כשבראשי חוזרת שוב ושוב השאלה (שאני מאוד אוהבת): “איך זה נראה במציאות”?
בתחום המנטלי– פיתחתי סדנה ייחודית, חוויתית, טרנספורמטיבית.
סדנת התפתחות אישית שמיועדת למי ש”נושמת עיצוב” בתשוקה, באחראיות ובמסירות , ולעיתים, בתוך התהליך התובעני והטובעני- מתקשה לנשום.
סדנה אשר תעסוק במגוון הסוגיות הרגשיות וההתנהלותיות הקשורות בשיגרת החיים הלחוצה של מקצועות העיצוב.
הסדנה, שהיא ה”בייבי שלי”, תפתח פעמיים בשנה ותועבר אישית על ידי בסדרה של מפגשים פרונטליים.
מתוך גישה הוליסטית, הרואה את הצורך בליווי אישי שוטף המשלב תמיכה המקצועית ומנטלית, פיתחתי את מסלולי מנטורינג.
הרעיון של מנטורינג, מסגרת חונכות תומכת, מעשירה ומלווה, מתקיים בהצלחה בתחומים רבים מזה שנים ארוכות. בשנים האחרונות אני מלווה מעצבות ומעצבים בשיגרת היצירה.
מודל המנטורינג שפיתחתי מבוסס על הרצון לחלוק בנדיבות את הידע, התובנות והנסיון שצברתי בשנים ארוכות של עבודה אינטנסיבית ולשלב תכנים וכלים מעולמות האימון בהם אני עוסקת כיום. תכנית המנטורינג הינה תהליכית, במסלול אישי או קבוצתי, בהתאם לנסיון ולצרכים שלך בכל שלב בדרכך המקצועית. תכנית אשר יכולה להוות עבורך “בית” מקצועי, קהילתי ורגשי.
מכירות את ההתכווצות הזו בחזה כשרצף הודעות הווטסאפ הראשונות של הבוקר מדווחות על “דרמה” באתר בניה? או את החום שמתפשט בגוף כשלקוח לחוץ/ כועס/ תלותי/ מבולבל/ הכל ביחד מתקשר בפעם השלישית בשעה האחרונה? או כשמתחילות “ועדות חקירה” והעברת אחראיות בין אנשי המקצוע ? והדופק המואץ כשפותחים את חשבון הבנק וכולו צבוע באדום של המינוסים למרות שעבדנו אינספור שעות בחודש האחרון?
מקצועות האדריכלות והעיצוב “נחשבים”, “נחשקים” ו”זוהרים” בעיניי המתבונן מבחוץ אך בשיגרת היומיום- לעיתים עמוסים קשיים, תסכולים, עימותים ואפילו תחושה של “כפיות טובה”. הסיפוק מהתוצאה הסופית מגיע (במקרה הטוב) עם השלמת הפרויקט, לעיתים חודשים ושנים לאחר שנהגה רעיון העיצוב הראשוני, ועד לתוצאה הסופית – הדרך ארוכה ומלאת מהמורות.
אז איך צולחים את כל זה בשלום?
בעזרת הרבה ידע, נסיון ושמירה על הוויות.
הפרויקטים הראשונים שאנו מובילים לבד הינם במידה רבה כמו הפעם הראשונה שבה נהגנו בכביש אחרי שעברנו טסט.
יש לנו המון אחראיות בידיים, ידע תאורטי בלבד והרגשה מתגברת של לחץ.
בשטח, אנו מנסים לשדר ביטחון ללקוח, לשדר מקצועיות ונינוחות לאנשי מקצוע הותיקים, ושוב ושוב עולים מושגים ומונחים מקצועיים שאנו שומעים לראשונה ומתחילים להבין ש”אנחנו לא יודעים כמה אנחנו לא יודעים”. המון אנרגיות מושקעות ב”להסתיר” את חוסרי הידע. לעיתים זה מצליח, ואנחנו לומדים מטעויות וצוברים נסיון ולעיתים זה “מתפוצץ” ועל שגיאות שביצענו, מישהו צריך לשלם…
כשהייתי צעירה במקצוע (ובחיים בכלל) היה נהוג להגיד שמעצב טוב הוא כזה שמלאו לו 60.
מאז המנטרה השתנתה (“העולם שייך לצעירים”) אבל אין ספק שהלימוד הכי משמעותי שלנו מגיע מהנסיון המצטבר. מאלטרנטיבה לאלטרנטיבה אנחנו משתבחות כמתכננות ומפרויקט לפרויקט אנחנו מקצועיות יותר, בטוחות יותר ובהתאם- נינוחות יותר. הלימוד המשמעותי ביותר נגרם מטעויות, אבל בזמן אמת, הטעויות שלנו יוצרות משברים היקפיים- בעלויות ובלוחות הזמנים של הפרויקט, ביחסי-האמון שלנו עם הלקוח ועם אנשי-המקצוע וכיוב’.
המשרה שלנו כמעצבות היא למעשה משרת אמון. הלקוח ימסור ליידי את הובלת הפרויקט ויבחר בי מתוך מגוון משרדי-עיצוב בהתבסס על המלצות, מוניטין, תיק עבודות, שיווק ועוד. אבל מעל הכל קיים אותו מרכיב “שקוף” וחמקמק שיניע אותו לקחת את ההחלטה, להבחין בנבדלות שלי ולבסס את האמון הראשוני- ההוויות שלי.
ובכלל- בעבודה השוטפת נידרשת אינטראקציה מתמדת וניהול מערכות יחסים עם גורמים רבים – לקוחות, יועצים, ספקים, קבלנים, אנשי-ביצוע ועוד ועוד. המתכנן משמש בתפקיד “המנצח” על כל התזמורת הזו והתנהלותו בזירה עמוסת האמוציות והאינטרסים הזו, תקבע במידה רבה את הצלחת הפרויקט.
עוד על העשייה העיצובית שלי ועל המשרד:
*** האתר כתוב בלשון נקבה אך מתייחס לכל המינים והמגדרים.
*** האתר רשום בלשון נקבה אך מתייחס לכל המינים והמגדרים